Onze kennel

Categorie: Uncategorised
Gepubliceerd: zaterdag 23 mei 2020
Geschreven door Super User

Oudejaarsdag 1981 begon het avontuur met de Grote Munsterlander. Tessa is gehaald, meer dan welkom en direct onderdeel van de familie. Een jachthond in huis houden, haren en troep werd er gezegd. Geen moment hebben wij getwijfeld en al snel had Tessa haar plekje gevonden. Het liefst zo dicht mogelijk bij de baas. Als het even kon op de bank achter mijn (Siemon) rug. Ook met de voorpootjes en haar borst op de salontafel was favoriet. Niets was te gek maar Tessa was er wel met een reden. Er moest gewerkt worden, tijdens de trainingen maar vooral in het veld.

 

23 januari 1989 heb ik onze kennel V. ’T Patriez’n Laand opgericht. Er zijn acht nestjes gefokt met vijf Grote Munsterlander teven. In 2001 is er een uitstap gemaakt naar de Engelse Setters. De liefde voor het werk voor het schot groeide en de drang kwam om met een ruimer jagende hond te werken. In 2001 was onze eerste Engelse Setter daar, Carmen. In 2006 volgde de tweede Setter Falke. Het werk van een Setter is niet te vergelijken met het werk van een Grote Munsterlander. Toch bleek de liefde voor de Munsterlander bij mijn dochter te overheersen. De eerste zeven nesten zijn gefokt toen mijn jongste dochter (Sonja) nog klein was. In 2012 hebben wij met Sonja en Elroy een nestje van Piet Veldt bezocht. Sonja en Elroy hebben in 2012 met Do V. ’T Woudse Veldt de lijn V. ’T Patriez’n Laand terug kunnen halen.

 

Links

Categorie: Uncategorised
Gepubliceerd: zaterdag 25 augustus 2018
Geschreven door Super User

Veldwerkinstructiedag Geesbrug

Categorie: Uncategorised
Gepubliceerd: zondag 05 maart 2017
Geschreven door Super User

Zaterdag 25 februari 2017 waren wij met drie hondjes uit het H nest aanwezig op de veldwerkinstructiedag te Geesburg van de Nederlandse Grote Munsterlander vereniging. Een geweldige dag voor baas en hond, leerzaam en erg gezellig.

Hind (Lilo)

 

Hailey

 

Hit

 

Siemon

 

Ellen en Lilo

 

Sonja en Hit

Elroy en Siemon

 

Hit

 

Hailey

Foto's

Categorie: Uncategorised
Gepubliceerd: zaterdag 25 augustus 2018
Geschreven door Super User

H nest

Harras

Hunter Django

Hatz Carlos

Hit

Heer

Hind Lilo

Hailey

Hero

Hemy

  

 

 

8 mei 2016 zijn er 9 gezonde pups geboren, 5 reutjes en 4 teefjes

Do heeft het super goed gedaan. Moeder en pups maken het goed en zijn niet bij elkaar weg te slaan